Buraczkowa z indykiem po 6. miesiącu życia

Składniki: ● 1/2 marchewki ● 1/4 pietruszki ● 1/2 ziemniaka ● 1/2 niewielkiego buraczka ● 1 łyżeczka masła lub oleju roślinnego ● 20-30 g surowego fileta z piersi indyka.

Reklama

Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk

1. Ziemniaka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i dokładnie umyj.

2. Buraczka umyj i ugotuj osobno do miękkości. Dopiero później starannie obierz go ze skórki.

3. Pozostałe warzywa włóż do wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem. Następnie dodaj do zupki pół buraczka i wszystko zmiksuj.

4. Dodaj masło lub oliwę z oliwek, a potem ponownie zagotuj zupkę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mąki, 15 dag cukru pudru, sól, 27 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki syropu wiśniowego, dżem morelowy, 1 opakowanie lukru, kolorowe cukierki do dekoracji (lentilki) więcej