Deser gruszkowy z jogurtem po 11. miesiącu

Składniki: ● 1/2 gruszki ● 2-3 łyżki jogurtu naturalnego ● 1-2 biszkopciki lub herbatniki dla niemowląt

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie: 1. Gruszkę starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i wydrąż gniazda nasienne.

2. Pokrojony na niewielkie kawałeczki owoc zmiksuj lub ręcznie przetrzyj na papkę o gładkiej konsystencji.

Reklama

3. Do owocowej papki dodaj jogurt naturalny i całość dokładnie wymieszaj.

4. Przygotowany deser podawaj maluszkowi natychmiast.

5. Aby posiłek był bardziej treściwy, możesz podać go dziecku z herbatnikami lub biszkopcikami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, po 25 dag cukru i mielonego białego sera, 150 ml oleju, 25 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, 10 dag czekoladowych kropelek, dżem, 15 dag masy cukrowej, czerwony i zielony... więcej