Jajka faszerowane po 18. miesiącu

Składniki: ● 2 jaja ● 2 łyżeczki tuńczyka ● 1 łyżka majonezu ● 1/2 łyżki przecieru pomidorowego ● szczypiorek ● 1 łyżeczka jogurtu naturalnego ● 4 liście sałaty ● cytryna ● koperek

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

1. Jajka umyj, sparz i ugotuj na twardo. Przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

2. Żółtka połącz z rybą, jogurtem, majonezem, 1/2 łyżki przecieru pomidorowego i 1 łyżeczką szczypiorku. Dodaj kilka kropel soku z cytryny.

Reklama

3. Od spodu każdej połówki jajka odetnij cienki plasterek, aby dziecku łatwiej było je zjeść.

4. Wypełnij wydrążone białka masą i ułóż na liściach sałaty. Ozdób koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej