Kaszka z gruszką po 6. miesiącu

Składniki: 1 i 1/2 łyżki kaszki kukurydzianej, 150 ml mleka modyfikowanego, 1/2 małej gruszki

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Reklama

Przygotowanie: 1. Gruszkę umyj, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne.

2. Pokrój owoc w kostkę, a następnie zagotuj w niewielkiej ilości wody. Gdy gruszka lekko zmięknie, dokładnie ją przetrzyj lub zmiksuj, aby powstał idealnie gładki mus.

3. Kaszkę ugotuj do miękkości w ok. 50 ml wody. 4. Mleko modyfikowane przygotuj zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu. 5. Połącz mieszankę z ugotowaną kaszką i musem owocowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 3 kromki ciemnego pieczyw, 2 łyżki masła, 5 dag szynki, 3 duże plastry żółtego sera, 1 duży pomidor, kilka gałązek świeżej bazylii więcej