Kefirowe racuszki

Zdjęcie

Kefirowe racuszki /123/RF PICSEL
Kefirowe racuszki
/123/RF PICSEL

W miseczce wymieszaj szklankę mąki pszennej ze szklanką kefiru. Dodaj jajko i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksuj na gładko. Porcje ciasta nałóż łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż małe racuszki na złoty kolor z obu stron.

Reklama

Osącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj np. z dżemem niskosłodzonym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej