Kleik ryżowy z dynią po 5. miesiącu

Składniki: ● 1 plasterek dyni ● 4-5 łyżeczek kleiku ryżowego ● woda mineralna dla niemowląt.

Reklama

1. Dynię umyj pod bieżącą wodą. Następnie obierz ją i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Weź 3 łyżki dyni (resztę możesz zamrozić) i ugotuj ją w 100 ml wody.

2. Ugotowaną dynię zmiksuj na jednolitą papkę, nie odlewając z niej wywaru.

3. Kleik ryżowy starannie rozprowadź w 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej dla niemowląt.

4. Rozrobiony kleik dodaj do papki z dyni i dokładnie wszystko wymieszaj.

5. Na koniec ponownie zagotuj danie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże ziemniaki, sól, 30 dag marchewek mini, 20 dag mrożonych różyczek kalafiora, 40 dag mielonego mięsa z indyka, jajko, bułka tarta, masło, olej, sól, pieprz, kilka łyżek groszku z... więcej