Kleik ryżowy z jabłkiem po 6. miesiącu

Składniki:1/2 jabłka, kleik ryżowy, niegazowana woda mineralna dla niemowląt

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie: Jabłko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a potem obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne.

Następnie sparz owoc wrzątkiem i zetrzyj na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.

Reklama

Porcję kleiku ryżowego (ok. 10 łyżeczek) rozprowadź w ok. 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej przeznaczonej dla niemowląt.

Dokładnie wymieszaj kleik ze startym jabłkiem. Serwuj maluszkowi od razu po przyrządzeniu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 35 dag mąki ● 15 dag cukru ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1/4 łyżeczki soli ● 2 jajka ● 175 ml mleka ● 150 ml oleju ● 15 dag truskawek ● sos truskawkowy ● łyżeczka... więcej