Kleik ryżowy z jabłkiem po 6. miesiącu

Składniki:1/2 jabłka, kleik ryżowy, niegazowana woda mineralna dla niemowląt

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie: Jabłko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a potem obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne.

Następnie sparz owoc wrzątkiem i zetrzyj na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.

Reklama

Porcję kleiku ryżowego (ok. 10 łyżeczek) rozprowadź w ok. 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej przeznaczonej dla niemowląt.

Dokładnie wymieszaj kleik ze startym jabłkiem. Serwuj maluszkowi od razu po przyrządzeniu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki na 18 porcji: 4 mocno dojrzałe banany, 1 szklanka cukru do wypieków, 1,5 szklanki mąki tortowej, 1 jajko, 5 dag masła, 7 dag orzechów włoskich lub laskowych, 5 dag czekolady deserowej, po... więcej