Kleik ryżowy z jabłkiem po 6. miesiącu

Składniki: 1/2 jabłka, kleik ryżowy, niegazowana woda mineralna dla niemowląt

Reklama

1. Jabłko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a potem obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne.

2. Następnie sparz owoc wrzątkiem i zetrzyj na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.

3. Porcję kleiku ryżowego (ok. 10 łyżeczek) rozprowadź w ok. 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej przeznaczonej dla niemowląt.

4. Dokładnie wymieszaj kleik ze startym jabłkiem.

5. Serwuj maluszkowi od razu po przyrządzeniu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 31,5 dag drożdży 3350 ml mleka 33 łyżki cukru 325 dag mąki 31 jajko, sól 31 szklanka muesli 3banan i dowolne drobne owoce do dekoracji 3olej więcej