Kleik ryżowy z jabłkiem po 6. miesiącu

Składniki: 1/2 jabłka, kleik ryżowy, niegazowana woda mineralna dla niemowląt

Reklama

1. Jabłko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a potem obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne.

2. Następnie sparz owoc wrzątkiem i zetrzyj na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.

3. Porcję kleiku ryżowego (ok. 10 łyżeczek) rozprowadź w ok. 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej przeznaczonej dla niemowląt.

4. Dokładnie wymieszaj kleik ze startym jabłkiem.

5. Serwuj maluszkowi od razu po przyrządzeniu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej