Kolorowe ślimaczki

Składniki na 4 porcje: 2 jabłka • pęczek selera naciowego • 4 łyżki groszku konserwowego • marchewka • 2 garście szpinaku • 3 łyżki masła orzechowego.

Reklama

1. Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół. Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody. Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.

2. Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera. Szprycą wyciskaj masło orzechowe. Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki. Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.

Czas: około 40 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 18 sztuk: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru pudru, 20 dag białej czekolady, 2 jajka, 320 ml mleka (3,2 proc.), 18 dag masła, 2... więcej