Kolorowe ślimaczki

Składniki na 4 porcje: 2 jabłka • pęczek selera naciowego • 4 łyżki groszku konserwowego • marchewka • 2 garście szpinaku • 3 łyżki masła orzechowego.

Reklama

1. Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół. Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody. Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.

2. Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera. Szprycą wyciskaj masło orzechowe. Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki. Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.

Czas: około 40 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 3 kromki ciemnego pieczyw, 2 łyżki masła, 5 dag szynki, 3 duże plastry żółtego sera, 1 duży pomidor, kilka gałązek świeżej bazylii więcej