Krupniczek z indykiem po 6. miesiącu

Składniki: 1/2 marchewki, 1/4 pietruszki, 1/2 ziemniaka, 1/4 małego selera, 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej, 1 łyżeczka masła lub oliwy, 30 g fileta z indyka

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Przygotowanie: Ziemniak, marchew, pietruszkę i seler umyj, obierz i opłucz. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

Reklama

Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Ugotuj osobno. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj. Kaszkę rozrób w ok. 50 ml wody, a potem dodaj do zupki. Całość ponownie zmiksuj. Wzbogać zupkę łyżeczką masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 9 dag masła, 150 ml mleka, 50 ml przecieru pomidorowego, 10 dag sera żółtego, 15 dag szynki drobiowej, 25 dag ananasa z puszki, sól więcej