Krupniczek z indykiem po 6. miesiącu

Składniki: 1/2 marchewki, 1/4 pietruszki, 1/2 ziemniaka, 1/4 małego selera, 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej, 1 łyżeczka masła lub oliwy, 30 g fileta z indyka

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Przygotowanie: Ziemniak, marchew, pietruszkę i seler umyj, obierz i opłucz. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

Reklama

Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Ugotuj osobno. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj. Kaszkę rozrób w ok. 50 ml wody, a potem dodaj do zupki. Całość ponownie zmiksuj. Wzbogać zupkę łyżeczką masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 35 dag mąki ● 15 dag cukru ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1/4 łyżeczki soli ● 2 jajka ● 175 ml mleka ● 150 ml oleju ● 15 dag truskawek ● sos truskawkowy ● łyżeczka... więcej