Lekkostrawna jajecznica - po 10. miesiącu

Składniki: ● 1 jajko ● 1 łyżeczka masła ● 1 łyżka płynnego mleka modyfikowanego ● szczypta szczypiorku.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie:

1. Jajko bardzo dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.

Reklama

2. Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.

3. Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.

4. Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą i co chwilę mieszając, przyrządzaj jajecznicę, aż całkowicie się zetnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 31,5 dag drożdży 3350 ml mleka 33 łyżki cukru 325 dag mąki 31 jajko, sól 31 szklanka muesli 3banan i dowolne drobne owoce do dekoracji 3olej więcej