Lekkostrawna jajecznica - po 10. miesiącu

Składniki: ● 1 jajko ● 1 łyżeczka masła ● 1 łyżka płynnego mleka modyfikowanego ● szczypta szczypiorku.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie:

1. Jajko bardzo dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.

Reklama

2. Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.

3. Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.

4. Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą i co chwilę mieszając, przyrządzaj jajecznicę, aż całkowicie się zetnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej