Lizaki renifery

Składniki na 8 porcji: ● 20 dag mlecznej czekolady  ● precelki ● drażetki białe i czerwone.

Zdjęcie

Lizaki renifery /123/RF PICSEL
Lizaki renifery
/123/RF PICSEL

❶ Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody).

❷ Wlej gorącą masę do specjalnych foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na srebrną folię, tworząc odpowiedni kształt.

Reklama

❸ Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, po 25 dag cukru i mielonego białego sera, 150 ml oleju, 25 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, 10 dag czekoladowych kropelek, dżem, 15 dag masy cukrowej, czerwony i zielony... więcej