Lody jogurtowe po 2. roku

To ulubiony przysmak maluchów. Pamiętaj jednak, że – podobnie jak inne bardzo schłodzone desery – możesz zaproponować go dopiero dwulatkowi.

Reklama

Składniki: ● 50 dkg świeżych albo mrożonych jagód ● duży jogurt grecki ● cukier puder do smaku

Przygotowanie: Jagody zmiksuj na aksamitną masę z jogurtem i cukrem. Gotowy krem przełóż do specjalnych foremek na lody dla dzieci, w każdą włóż patyczek i schowaj kubeczki do zamrażalnika.

Po kilku godzinach lody powinny być gotowe. Możesz je wyjąć z kubeczków i podać w salaterce polane np. sosem owocowym albo dać je po prostu malcowi na patyku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej