Mumie z parówek

Składniki: 6 małych parówek z indyka, 3 plasterki sera, pół rolki ciasta francuskiego, łyżeczka majonezu, 12 ziarenek pieprzu.

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta.

Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 minut.

Reklama

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z keczupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 35 dag mąki, 1 jajko, żółtko, 1 łyżka oleju, 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, śmietana, 1 łyżka masła,1/2 kg białe go sera, pieprz, po kilka gałązek świeżych ziół, keczup, 1 op. mrożonej... więcej