Mus owocowo-warzywny po 5. miesiącu

Składniki: ● 1 morela ● 1/2 marchewki ● 1 biszkopcik bezglutenowy lub herbatnik dla niemowląt.

1. Marchewkę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, obierz i opłucz. Następnie zetrzyj ją na tarce o małych oczkach i odciśnij sok.

Reklama

2. Morelę umyj, obierz, a następnie przekrój i usuń pestkę. Przetrzyj owoc przez sitko lub zmiksuj.

3. Do przetartej moreli dodaj sok z marchwi i dokładnie wymieszaj, by powstała jednolita papka.

4. Mus podawaj z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mąki, 15 dag cukru pudru, sól, 27 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki syropu wiśniowego, dżem morelowy, 1 opakowanie lukru, kolorowe cukierki do dekoracji (lentilki) więcej