Mus owocowy po 5. miesiącu

Składniki: 1 małe jabłko, 1 morela,1 biszkopcik bezglutenowy lub herbatnik dla niemowląt Przygotowanie:

1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.

2. Morelę umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki.

Reklama

3. Tak przygotowane owoce starannie zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko, by otrzymać jednolitą papkę.

4. Mus podawaj malcowi z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mąki, 15 dag cukru pudru, sól, 27 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki syropu wiśniowego, dżem morelowy, 1 opakowanie lukru, kolorowe cukierki do dekoracji (lentilki) więcej