Mus owocowy po 5. miesiącu

Składniki: 1 małe jabłko, 1 morela,1 biszkopcik bezglutenowy lub herbatnik dla niemowląt Przygotowanie:

1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.

2. Morelę umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki.

Reklama

3. Tak przygotowane owoce starannie zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko, by otrzymać jednolitą papkę.

4. Mus podawaj malcowi z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mięsa mielonego, jajko, pół pęczka szczypiorku, bułka tarta, 4 ziemniaki, 3 łyżki mleka, 1 łyżka majonezu, 2 pomidory, sól, pieprz, mielona słodka papryka, 3 łyżki łagodnego... więcej