Mus owocowy po 5. miesiącu

Składniki: 1 małe jabłko, 1 morela,1 biszkopcik bezglutenowy lub herbatnik dla niemowląt Przygotowanie:

1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.

2. Morelę umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki.

Reklama

3. Tak przygotowane owoce starannie zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko, by otrzymać jednolitą papkę.

4. Mus podawaj malcowi z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej