Papka ziemniaczana po 8. miesiącu

Składniki: ● 1 średni ziemniak ● 1 jajko ● 1-2 łyżeczki zielonego groszku (może być mrożony) ● 1 łyżeczka masła

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Przygotowanie: 1. Ziemniak dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Włóż go do wrzątku i gotuj, aż będzie miękki.

2. Groszek dokładnie opłucz, ugotuj, dodaj do ziemniaka. Następnie obydwa składniki zmiksuj na gładką papkę.

Reklama

3. Jajko umyj pod bieżącą, gorącą wodą i ugotuj na twardo. Obierz je, przekrój na pół i wyjmij żółtko. Weź połowę, rozetrzyj i dodaj do papki.

4. Wzbogać danie łyżeczką masła, wymieszaj je i jeszcze gotuj przez chwilę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże ziemniaki, sól, 30 dag marchewek mini, 20 dag mrożonych różyczek kalafiora, 40 dag mielonego mięsa z indyka, jajko, bułka tarta, masło, olej, sól, pieprz, kilka łyżek groszku z... więcej