Poncze dla dzieci

Kokosowo-ananasowy

Do garnka wlej 250 ml soku ananasowego. Wsyp 10 dag drobnych wiórków kokosowych. Zagotuj. Po wystudzeniu wstaw do lodówki na noc.

Reklama

Następnego dnia przecedź przez sitko, wyłożone wcześniej gazą. Taki poncz świetnie pasuje do ciast czekoladowych z kremem budyniowym albo maślanym.

Herbaciano-owocowy

Dwie torebki herbaty owocowej, najlepiej z malin albo owoców leśnych, zalej 250 ml wrzątku. Posłódź do smaku. Dodaj 2-3 łyżeczki soku z cytryny lub limonki. Stosuj do ciast biszkoptowych z dodatkiem owoców i bitej śmietany.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Naj
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 35 dag mąki ● 15 dag cukru ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1/4 łyżeczki soli ● 2 jajka ● 175 ml mleka ● 150 ml oleju ● 15 dag truskawek ● sos truskawkowy ● łyżeczka... więcej