Słodka szczęka krokodyla

Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ● łyżka żelatyny

1. Czekoladę roztop i rozsmaruj na folii. Odstaw do lodówki, a następnie wykrój z niej trójkąty. Posyp je kakao i cukrem pudrem.

2. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem mascarpone.

Reklama

3. Żelatynę rozpuść w dwóch łyżkach wrzątku, po czym ostudź i wymieszaj z masą kremową.

4. Umieść całość w szprycy i wyciśnij z niej kulki. Nałóż je na plastry truskawek, umieszczone na płatkach czekolady.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Kurier TV

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej