Słoneczko z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji: • opakowanie paluszków rybnych • 50 dag ziemniaków • 2 łyżki masła • 20 dag serka topionego śmietankowego • 10 dag sera tłustego sera żółtego • 2 łyżki jogurtu naturalnego • po kawałku papryki zielonej, czerwonej i pomarańczowej • olej do smażenia • sól • pieprz.

1. Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości. Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.

Reklama

2. Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.

3. Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki. Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko. Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Żabka z jajka dla niejadka

    Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 1/2 ogórka typu wąż, 2-3 czarne oliwki, kilka listków sałaty masłowej lub innej, 8 ziarenek czerwonego pieprzu, 10 dag serka homogenizowanego, szczypiorek, sól. więcej