Tęczowe kanapki: Po 2. roku

Składniki: 3-4 kromki ciemnego pieczywa, 1/2 czerwonej papryki, szczypiorek, 1 opakowanie serka naturalnego, kiełki, masło

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

1. Pieczywo posmaruj masłem.

2. Paprykę umyj pod bieżącą wodą, usuń wszystkie pestki, ponownie opłucz i pokrój w drobną kostkę.

Reklama

3. Szczypiorek dokładnie opłucz, a potem posiekaj.

4. Jedną część serka wymieszaj z papryką, a drugą ze szczypiorkiem.

5. Połowę kanapki ostrożnie posmaruj twarożkiem z papryką, a połowę – tym wymieszanym ze szczypiorkiem.

6. Na koniec ostrożnie posyp kanapkę umytymi oraz drobno pokrojonymi kiełkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej