Wiosenny motylek kanapkowy

Składniki: 1 parówka drobiowa, 2-3 kromki pszennego pieczywa tostowego, masło do smarowania, 2-3 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki żółtego sera, 2 rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.

1 Parówkę wrzuć do garnuszka i gotuj około 5 minut. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Przygotuj foremkę do ciasteczek w kształcie serca. Wycinaj z pieczywa skrzydełka motyla.

2 Tą samą foremką do ciastek wycinaj serduszka z wędliny drobiowej oraz z plasterków żółtego sera. Serowe serduszka przekrój na połówki.

Reklama

3 Opłucz i oczyść rzodkiewki, pokrój je w plasterki. Umyj 2 pomidorki koktajlowe oraz dwie gałązki szczypiorku.

4 Parówkę przekrój na pół. Każdą połówkę połóż na osobnym talerzyku. Po jej bokach powinny się znaleźć tostowe serduszka przykryte szynką oraz serem.

5 Na końcu parówkowego tułowia umieść pomidorową główkę ozdobioną czułkami z gałązek szczypiorku. Na koniec skrzydełka motyla udekoruj plasterkami rzodkiewek.

czas ok. 20 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej