Zabawne kanapki w 4 wersjach

Zdjęcie

Taką kanapkę dzieci chętnie zjedzą /123/RF PICSEL
Taką kanapkę dzieci chętnie zjedzą
/123/RF PICSEL

Małpeczka na grzance:

na zrumienionym toście połóż plasterek żółtego sera. Z chudej wędliny wytnij tułów, głowę, uszy, łapki oraz ogonek. Ułóż z nich małpkę. Udekoruj zielonymi oliwkami, szczypiorkiem oraz kawałkiem pomidora.

Reklama

Rybka w paski:

kromkę bułki wrocławskiej posmaruj twarożkiem. Z kawałka papryki zrób usta rybki. Ułóż na niej plasterki ugotowanej marchewki i szczypiorek. Chcesz by rybka miała łuski? Zrób je z plastrów rzodkiewki.

Zdjęcie

Rybka w paski /123/RF PICSEL
Rybka w paski
/123/RF PICSEL

Wyścigówka:

w bułce zrób otworek. Wydrąż. Włóż jajko ugotowane na twardo. Koła auta i czapeczkę kierowcy zrób z rzodkiewek. Przyklej je serkiem topionym. Resztę dekoracji zrób ze szczypiorku, żółtego sera i goździków.

Zdjęcie

Wyścigówka /123/RF PICSEL
Wyścigówka
/123/RF PICSEL


Śmieszne potworki:

tosty zrumień, pokrój je na trójkąty. Pomiędzy kromki włóż plasterki salami (to będą języczki potworków) oraz wąskie paski żółtego sera – to będą zęby. Oczka zrób z plasterków ogórka i czarnych oliwek.

Zdjęcie

Śmieszne potworki /123/RF PICSEL
Śmieszne potworki
/123/RF PICSEL

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Naj

Zobacz również

  • Żabka z jajka dla niejadka

    Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 1/2 ogórka typu wąż, 2-3 czarne oliwki, kilka listków sałaty masłowej lub innej, 8 ziarenek czerwonego pieprzu, 10 dag serka homogenizowanego, szczypiorek, sól. więcej