Zupa buraczkowa po 7. miesiącu

Domowy barszcz na wywarze z warzyw bez obaw można zaproponować dziecku. Przyrządza się go z ugotowanych lub upieczonych buraków i bardzo delikatnie przyprawia.

Przygotowanie: Buraczka umyj, obierz i ugotuj w 250 ml wody. Gdy zmięknie, dołóż do niego ziemniaka, marchew i pietruszkę (najlepiej by było, żeby warzywa pochodziły z uprawy ekologicznej albo innego sprawdzonego źródła).

Ugotowane warzywa zmiksuj na papkę. Dodaj łyżeczkę masła lub oliwy i ponownie krótko zagotuj. Tuż przed podaniem możesz posypać zupę natką.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej