Zupa jarzynowa z cielęciną po 10. miesiącu

Składniki: 40 g cielęciny, 1 ziemniak, 1 marchewka, 1/2 pietruszki, 1 łyżeczka masła, oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, kilka gałązek koperku

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Reklama

Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniak pokrój w kostkę. Koperek opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Warzywa oraz umyte mięso wrzuć do ok. 300 ml wrzątku i gotuj 15-20 minut. Następnie wyjmij z wywaru mięso, dokładnie je rozdrobnij i ponownie dodaj do zupki. Wzbogać danie masłem, olejem lub oliwą oraz koperkiem i ponownie zagotuj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ●... więcej