Zupa jarzynowa z cielęciną po 9. miesiącu

Składniki: 40 g cielęciny ● 1/2 marchwi ● 1/4 pietruszki ● 1/4 cebuli ● 1/2 ziemniaka ● plasterek selera ● natka pietruszki ● 1 łyżeczka masła lub oleju rzepakowego

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

Reklama

Przygotowanie: 1. Jarzyny umyj, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

2. Mięso cielęce dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.

3. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. 4. Warzywa i cielęcinę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj, aż będą miękkie. Pod koniec dodaj szczyptę natki.

5. Zupkę zmiksuj, dodaj masło lub olej, a następnie znów zagotuj danie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej