Zupa szpinakowa po 6. miesiącu

Składniki: 1 łyżka przetartego szpinaku, 1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, 1 ziemniak, 1 łyżka kleiku ryżowego, 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek

Reklama

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę.

2. Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody, aż będą miękkie.

3. Do ugotowanych jarzyn dodaj przetarty szpinak i wszystko zmiksuj na gładką masę.

4. Kleik ryżowy wymieszaj w ok. 50 ml przegotowanej wody.

5. Do przetartych warzyw dodaj kleik ryżowy i masło albo oliwę z oliwek, a następnie jeszcze raz zagotuj potrawę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Więcej na temat:

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej