Zupa szpinakowa po 6. miesiącu

Składniki: 1 łyżka przetartego szpinaku, 1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, 1 ziemniak, 1 łyżka kleiku ryżowego, 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek

Reklama

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę.

2. Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody, aż będą miękkie.

3. Do ugotowanych jarzyn dodaj przetarty szpinak i wszystko zmiksuj na gładką masę.

4. Kleik ryżowy wymieszaj w ok. 50 ml przegotowanej wody.

5. Do przetartych warzyw dodaj kleik ryżowy i masło albo oliwę z oliwek, a następnie jeszcze raz zagotuj potrawę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej