Zupa truskawkowa po 2. roku

Składniki: ● 10-15 truskawek ● 1 szklanka wody ● 1-2 łyżeczki cukru ● 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● 2 łyżeczki śmietanki ● 4-5 łyżek ugotowanego makaronu

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

1. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, a potem dokładnie oczyść je z szypułek.

2. Przygotowane owoce zalej gorącą wodą z cukrem i zagotuj.

Reklama

3. Następnie przetrzyj truskawki przez sitko lub zmiksuj.

4. Do lekko ciepłego przecieru dodaj mąkę, rozprowadzoną w małej ilości przegotowanej wody i zagotuj wszystko.

5. Do zupy wlej śmietankę, a potem zamieszaj.

6. Na końcu dodaj makaron.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, po 25 dag cukru i mielonego białego sera, 150 ml oleju, 25 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, 10 dag czekoladowych kropelek, dżem, 15 dag masy cukrowej, czerwony i zielony... więcej