Zupka z rybą po 7. miesiącu

Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka pokrój i włóż do wrzątku.

Do ugotowanych warzyw dodaj oczyszczoną z ości porcję surowego fileta z morszczuka. Gotuj, aż wszystkie składniki zmiękną. Zmiksuj zupkę. Dodaj łyżeczkę oliwy lub masła i jeszcze raz zagotuj danie.

Reklama

Dwulatek może spróbować karpia w galarecie, zjeść zupę rybną lub rybę w warzywach. Smażony karp jest zbyt ciężko strawny, chyba że zdejmie się z niego skórę. Trzeba też uważać na ości!

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mięsa mielonego, jajko, pół pęczka szczypiorku, bułka tarta, 4 ziemniaki, 3 łyżki mleka, 1 łyżka majonezu, 2 pomidory, sól, pieprz, mielona słodka papryka, 3 łyżki łagodnego... więcej