10 łatwych potraw z ziemniaków

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Ziemniaki z rozmarynem i solą morską

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg średniej wielkości ziemniaków
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki gruboziarnistej soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
 Przygotowanie:

Reklama

Ziemniaki dobrze wyszorować i poprzecinać wzdłuż. Igiełki rozmarynu pokroić. Wyłożoną papierem do pieczenia blachę posypać solą i rozmarynem. Ziemniaki ułożyć na blasze powierzchnią cięcia do góry. Skropić oliwą z oliwek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut. W połowie czasu pieczenia obrócić. Dekorować rozmarynem.


Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Smacznego
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej