Błyskawiczna sałatka z kapusty

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, po 1/2 pęczka koperku i szczypiorku, 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Kapustę, koperek i szczypiorek drobno siekam, dodaję sól i pieprz.

2. Łączę jogurt z majonezem. Delikatnie mieszam z resztą składników.

Reklama

Przygotowanie 10 min • Porcja ok. 80 kcal • Koszt porcji ok. 80 gr • Przepis na 4 porcje.

Podaję ją do dań z grilla oraz mięs duszonych.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Kobieta i życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Tłuszcze w lekkiej letniej diecie

    Jako że lato rozgościło się u nas już na dobre, nie pozostaje nic innego, jak tylko korzystać z jego dobrodziejstw. Odpoczynek w plenerze? Jak najbardziej. Opalanie? Tak, oby z umiarem. Świeże... więcej