Czerwona kapusta z bakaliami

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, 100 g rodzynek, 100 g łuskanych migdałów, sól, pieprz, 3 łyżki octu winnego czerwonego, 1 łyżka miodu, 1 łyżka cukru.

Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Włóż do garnka, dodaj rodzynki, 1/2 szklanki wrzącej wody i ocet. Duś pod przykryciem przez 15 min. Na koniec dodaj miód, sól, cukier i wsyp migdały.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

TV14

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej