Danie jednogarnkowe z kapusty - w 50 minut

Danie, które zastąpi cały obiad.

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

- 500 g świeżego jarmużu,
- 500 g kapusty,
- 500 g ziemniaków,
- cebula,
- 1 łyżka smalcu,
- 1i 3/4 l bulionu (instant),
- jedna czerwona papryka,
- 400 g kabanosów,
- sól pieprz,
1 łyżka średnioostrej musztardy

Przygotowanie:

Jarmuż umyć, otrząsnąć z wody, grubo pokroić. Kapustę umyć, wierzchnie liście odrzucić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić i przesmażyć na nim cebulę aż będzie szklista. Zalać bulionem i zagotować. Dodać ziemniaki, jarmuż, kapustę i gotować 20-25 minut na średnim ogniu. Paprykę umyć, pokroić w paski. Kabanosy pokroić na kawałki. Kabanosy i paprykę dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą pieprzem i musztardą.
Czas przygotowania 50 minut
Jedna porcja zawiera 2770 kJ/662 kcal

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Smacznego

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej