Drobiowa z truskawkami

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

- 2 filety z kurczaka,
- 2 łyżki ziół prowansalskich,
- po pęczku szczypiorku, natki, koperku,
- 25 dag jogurtu,
- łyżka marynowanego pieprzu,
- 3 łyżki soku z limetki,
- 3 rodzaje sałaty (rzymska, lollo bianco, lollo rosso),
- 30 dag truskawek,
- ogórek wężowy,
- sól i pieprz,
- łyżka oleju

Przygotowanie:

Reklama

Mięso obsmaż na oleju. Po 5 minutach smażenia, oprósz ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i smaż kolejne 5 minut. Wyjmij z patelni, zawiń w folię aluminiową.

Wszystkie rodzaje sałaty porwij na małe kawałki, wymieszaj z ćwiartkami truskawek i plasterkami ogórka. Obłóż plastrami mięsa.

Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną zieleniną, sokiem z limetki, zielonym pieprzem oraz solą.

Czas przygotowania: 25 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Smacznego

Zobacz również

  • Piękna przyroda, morze o turkusowej barwie, wspaniała architektura oraz śródziemnomorskie zapachy i smaki to wyjątkowe walory Grecji. Zapewne dlatego tak często kraj ten staje się celem naszych... więcej