Fasola po amerykańsku

Składniki na 4 porcje: 40 dag drobnej fasoli białej, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka masła, 1 cebula, 4 marchewki, 6 łyżek przecieru pomidorowego, 50 ml białego wina, 1 pietruszka, cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 szklanka bulionu.

Reklama

1. Fasolę namoczyć na noc. Rano ugotować, osolić do smaku. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie.

2. Marchew i pietruszkę pokroić, dodać do cebuli, wlać przecier pomidorowy i bulion, dusić, dodać masło.

3. Fasolę odcedzić, dodać do jarzyn, gotować około 10 minut. Zalać winem i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Twoje Imperium

Zobacz również