Faszerowana cukinia

Składniki: zielona cukinia l czerwona papryka, 3 ząbki czosnku, cebula, pół szklanki kukurydzy i zielonego groszku l oliwa, 10 dag fasolki szparagowej, suszona bazylia, słodka i ostra papryka, sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinię przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ. Warzywa pokrój w kosteczkę i podsmaż na oliwie z czosnkiem i przyprawami. Ostudź. Cukinię przełóż do żaroodpornego naczynia i nafaszeruj warzywami. Piecz 35 mi- nut w temperaturze 200 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej