1. Kapustę myję, osuszam, drobno szatkuję. Cebule obieram, kroję w piórka i szklę na łyżce oleju. Boczek kroję w kostkę. Mięso dzielę na kotlety, lekko rozbijam je przez folię. Każdy oprószam solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstawiam.
2. Duże naczynie żaroodporne smaruję cienką warstwą masła. Na dnie układam młodą kapustę i posypuję ją posiekanym koperkiem, następnie podsmażoną cebulą i połową boczku.
3. Na warzywach z boczkiem układam przygotowane mięso. Kotlety smaruję majonezem. Śmietanę kremówkę mieszam z keczupem i mąką (jeśli śmietana jest gęsta, to mąkę pomijam). Masą śmietanową zalewam mięso w naczyniu. Wierzch posypuję drobno startym żółtym serem i resztą boczku. Piekę około godziny w 180 stopniach. Jeśli góra zacznie się wcześniej spiekać, przykrywam naczynie.