Grecka marchewka

Pasuje do różnych mięsiw, ryżu, a także jako gorący dodatek do kanapek na kolację. Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa

Składniki: 3 duże marchewki, duża cebula, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki keczupu, olej

Przygotowanie: Marchewki obierz, oczyść, umyj. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.

Reklama

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj marchewkę, usmaż. Dodaj keczup, wymieszaj. Przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 1 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Chwila dla Ciebie

Zobacz również