Gulasz sojowy z porem i pieczarkami

Składniki: pół paczki (5 dag) kotlecików sojowych, 2 marchewki, pietruszka, pół pora (biała część), 20 dag pieczarek, szklanka bulionu warzywnego (ew. drobiowego), słodka papryka, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, łyżeczka masła

Przygotowanie: Pieczarki, marchewkę, pietruszki i por oczyść, pokrój na plasterki. Pieczarki obsmaż na połowie oleju. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na pozostałym oleju podsmaż resztę warzyw, dodaj masło, duś do miękkości na małym ogniu.

Reklama

Kotleciki sojowe namocz w bulionie (ok. 8 minut), pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw razem z bulionem i pieczarkami, gotuj 8-10 min. Przypraw. Podawaj np. z kaszką kuskus lub kukurydzianą.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej