Gulasz z tofu i brukselki

Składniki: 20 dag kostki wędzonego tofu, marchewka, 2 czerwone cebule, 30 dag brukselki, świeże zioła, 10 dag sera ricotta, curry l kurkuma, kolorowy pieprz, ząbek czosnku, 2 szklanki wywaru warzywnego, oliwa

Brukselkę, pokrojoną w plastry marchewkę, oczyszczoną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku podsmaż na oliwie. Wlej wywar i duś na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec duszenia dodaj tofu. Wsyp zioła i przypraw do smaku według uznania. Sos zagęść łyżeczką mąki wymieszaną z niewielką ilością wody.

Reklama

Przed podaniem posyp pokruszonym serem ricotta i posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Danie podawaj z kaszą jaglaną.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również