Kabaczki faszerowane tofu

Składniki: 4 okrągłe kabaczki, 1 kostka wędzonego tofu, olej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki posiekanych ziół, 1 ząbek czosnku , sól, pieprz

1. Zetnij wierzchy z kabaczków, wydrąż środki. Oprósz je solą. Miąższ drobno posiekaj, odrzucając pestki. Kostkę tofu osącz, pokrój drobno lub rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż tofu, aż się lekko zezłoci.

Reklama

2. Dodaj miąższ z kabaczków, przecier, posiekany czosnek i zioła. Smaż kilka minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Nałóż do wydrążonych kabaczków (wcześniej osusz je w środku). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30-35 minut.

4 porcje czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej