Kociołek z fasolą

Składniki: ● 500 g mięsa mielonego ● 2 cebule ● 2 ząbki czosnku ● 1 puszka czerwonej fasoli ● 1 puszka pomidorów ● 1 puszka kukurydzy ● 200 ml przecieru pomidorowego ● pieprz cayenne ● kmin rzymski ● papryka ostra i słodka ● sól

Reklama

1. Cebule i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni. Dodaj mięso. Gdy się podsmaży, dopraw pieprzem, solą i kminem.

2. Fasolę i kukurydzę odcedź i dodaj do mięsa. Następnie dodaj pomidory z puszki i przecier.

3. Gotuj wszystko na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 45 minut. Dopraw do smaku papryką ostrą i słodką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Takie jest życie

Zobacz również

  • Piękna przyroda, morze o turkusowej barwie, wspaniała architektura oraz śródziemnomorskie zapachy i smaki to wyjątkowe walory Grecji. Zapewne dlatego tak często kraj ten staje się celem naszych... więcej