Kolorowa sałatka z piersią z indyka

Składniki dla 4 osób: Sałatka: 30 dag piersi z indyka • sałata dekoracyjna • 2 pomidory • żółta papryka • świeży ogórek • cebula dymka. Marynata: 3 łyżki oleju • słodka papryka • curry • kurkuma • sól • pieprz Sos: cytryna • 4 łyżki oliwy z oliwek • łyżka musztardy • pół łyżeczki miodu • sól • pieprz.

Zdjęcie

Kolorowa sałatka z piersią z indyka /123/RF PICSEL
Kolorowa sałatka z piersią z indyka
/123/RF PICSEL

1. Pierś z indyka pokrój w kostkę. Z podanych składników przygotuj marynatę. Polej nią mięso, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki.

Sałatę umyj, porwij na kawałki w dłoniach. Pozostałe warzywa umyj, osusz, pokrój. Indyka smaż kilka minut na mocno rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Na dużym półmisku układaj sałatę, na niej warzywa i mięso. Lekko wymieszaj. Połącz składniki sosu, odstaw na kilka minut. Możesz je wymieszać w zakręconym słoiczku. Przed podaniem polej sałatkę sosem.

Czas: około pół godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień

Zobacz również