Kurki z duszonymi warzywami

Składniki: 15 dag kurek, bakłażan, 2 duże pomidory, 4 cebule,2 duże ząbki czosnku, czerwona i zielona papryka, łyżka masła, olej rzepakowy, curry, kolendra, oregano, kurkuma, sól, pieprz,sos sojowy

Kurki czyść, większe pokrój na mniejsze części, małe zostaw w całości. Masło stop na patelni, podsmaż kurki (aż płyn z nich odparuje). Cebule pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Z bakłażana wytnij środki, resztę pokrój w kostkę.

Reklama

Pomidory i papryki pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej, włóż warzywa, posyp przyprawami. Przykryj, duś na małym ogniu do miękkości. Dodaj kurki, wymieszaj, podgrzej. Skrop sosem sojowym, przypraw curry, kolendrą, oregano, kurkumą, solą i pieprzem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 długi ogórek sałatkowy, 2 pęczki rzodkiewek, pół pęczka koperku, 1 łyżka octu ryżowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki ziaren sezamu, cukier puder, sól, pieprz. więcej