Leśna sałatka

SKłADNIKI na 2 porcjE:

Reklama

1. Kurki namocz w zimnej wodzie z dodatkiem łyżki soli (w ten sposób dobrze odchodzi cały piach). Po 30 minutach przepłucz grzyby.

2. Cukinię umyj i pokrój na małe kawałeczki.

3. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj kurki i pokrojoną cukinię.

4. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki.

5. Zgaś płomień pod patelnią, dodaj pokruszoną gorgonzolę i wymieszaj.

6. Serwuj z białym wytrawnym winem. Sałatkę można podawać na ciepło, ale równie świetnie smakuje schłodzona w lodówce.

aneta Klimecka z Katowic

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 długi ogórek sałatkowy, 2 pęczki rzodkiewek, pół pęczka koperku, 1 łyżka octu ryżowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki ziaren sezamu, cukier puder, sól, pieprz. więcej