Mix świeżych warzyw

Składniki na 4 porcje: miks sałat z roszponką, pół czerwonej papryki, 20 dag pomidorków, mozzarella, cebula czerwona, pół ogórka; Sos: po łyżce oleju z pestek moreli i octu winnego, cukier, pieprz, sól

Przygotowanie:

1. Mieszankę sałat wsyp do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, cebulę i mozzarellę.

Reklama

2. Pomidorki cherry umyj, podziel na połówki. Dorzuć do sałatki, wymieszaj.

3. Ocet winny utrzyj z olejem z pestek moreli. Dopraw cukrem, szczyptą soli oraz grubo mielonym pieprzem.

4. Odstaw sos na godzinę do lodówki, po czym polej nim warzywa z mozzarellą.

Przygotowanie: 20 min., stopień trudności: łatwe, kalorie: 170

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Super TV

Zobacz również