Młode marchewki glazurowane

Marchewki oskrob, opłucz, osusz. Dużą łyżkę masła rozgrzej na patelni, włóż marchewki. Smaż ok. 5 min, przewracając. Dolej po 50 ml wody i białego wina, dodaj sól i łyżeczkę miodu. Duś pod przykryciem, aż marchewki pokryją się gęstym sosem.

Reklama

… pieczone

Marchewki dokładnie wyszoruj (nie obieraj). Włóż do garnka, wlej wodę, posól i gotuj ok. 10 min. Podgotowane połóż na blasze wyłożonej pergaminem, ułóż na nich kawałki masła oprósz solą i pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na 15 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Naj

Zobacz również

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej