Nowość! Poznaj autentyczne smaki świata Knorr

Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy autentyczny smak indyjskiego Garam Masala, bliskowschodni Za’atar, afrykańską Harissę, Koreański Grill, tajskie Czerwone Curry, amerykańskie Cajun i meksykańskie Adobo. Wyjątkowe kompozycje przypraw zachwycają niepowtarzalnym smakiem i pełnią aromatu. Cały świat w zasięgu Twojej kuchni!

Naturalne składniki

Przyprawy skomponowane są z naturalnych składników. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów. Dzięki temu nadają potrawom doskonały smak i aromat unikalny dla kuchni danego kraju.

Wegański skład i uniwersalność

Receptury produktów z linii "Kuchnie świata" mają wegański skład. Osoby, które wykluczyły ze swojego jadłospisu składniki pochodzenia zwierzęcego, mogą sięgać po nie bez obaw. Jednocześnie nowe przyprawy cechują się uniwersalnym zastosowaniem - nadadzą charakteru wszystkim rodzajom dań, także tym mięsnym. Będą też bazą wyjściową dla dipów i marynat.

Reklama

Unikamy soli

Prezentowane produkty nie zawierają dodatku soli. Doskonały, wyrazisty smak i aromat, to zasługa precyzyjnie dobranej kompozycji naturalnych składników: ziół, przypraw oraz warzyw. Wyjątek stanowi przyprawa Za’atar, w której sól to znaczący element, wpływający na autentyczny smak libańskiej kompozycji.

O PRODUKTACH

Zdjęcie

Materiał prasowy /materiały prasowe
Materiał prasowy
/materiały prasowe

Garam Masala Knorr - autentyczny smak Indii

Kuchnia hinduska jest źródłem inspiracji dla kucharzy z całego świata. Dwa słowa, które kojarzą się z tamtejszymi specjałami? Garam Masala! Kompozycja stanowi doskonały składnik potraw mięsnych, owoców morza oraz dań z warzyw. Sekretem tej przyprawy jest dodatek przypraw korzennych - imbiru, kardamonu i cynamonu.

Zdjęcie

Materiał prasowy /materiały prasowe
Materiał prasowy
/materiały prasowe

Za’atar Knorr - autentyczny smak Libanu

Niezwykle wyrazista mieszanka przypraw wywodząca się z kuchni arabskiej. Za’atar uważany jest za narodowy skarb. Pasuje do dań śniadaniowych, przystawek oraz potraw obiadowych. Jego niezmiennym elementem są tymianek, nasiona sezamu, sumak i sól. Przenikanie się rozmaitych aromatów to sekret libańskiej kuchni, dzięki któremu oczarowuje wszystkich smakoszy.

Zdjęcie

Materiał prasowy /materiały prasowe
Materiał prasowy
/materiały prasowe

Harissa Knorr - autentyczny smak Maroka

Tradycyjna przyprawa używana do dań kuchni Afryki Północnej. Wystarczy pieprz cayenne, wędzone chili, czosnek, kminek, kolendra, mięta i cynamon, by poznać Maroko od najlepszej strony - od kuchni! Królują w niej baranina, wołowina i drób, które z dodatkiem Harissy nie mają sobie równych.

Koreański Grill Knorr - autentyczny smak Korei

Przyprawy, zioła i jeszcze raz przyprawy - to sekret kuchni koreańskiej! Wyraziste i pikantne potrawy są dumą mieszkańców tego kraju. Dlatego Koreański Grill Knorr to kompozycja składająca się m.in. z papryki, imbiru, czosnku i pieprzu cayenne, która rozgrzeje podniebienia o dowolnej porze roku.

Czerwony Curry Knorr - autentyczny smak Tajlandii

Czas na to, by przenieść się do Tajlandii, która zachwyca egzotyką, zjawiskowymi zabytkami, rajskimi plażami i... nieprzeciętną kuchnią! A jeśli o niej mowa, to pora na Czerwone Curry! Nazwa pochodzi od ognistego koloru i smaku przyprawy. Oprócz papryki, w Czerwonym Curry znajdziemy imbir, galangal, kolendrę, pieprz cayenne i trawę cytrynową.

Cajun Knorr - autentyczny smak Ameryki

Złocista przyprawa Cajun udowadnia, że Południe USA może być tak samo aromatyczne, jak najsłynniejsze, orientalne zakątki świata. Połączenie papryki, pieprzu, cebuli, oregano, tymianku, pieprzu cayenne i nasion selera nadaje wyrazistości, jednocześnie nie przyćmiewając charakteru dania. Dlatego przyprawę tak chętnie dodaje się do delikatnych w smaku potraw z drobiu, ryb i owoców morza.

Adobo Knorr - autentyczny smak Meksyku

Adobo jest drogą do gotowania w meksykańskim stylu! Mieszankę wyróżnia kombinacja wędzonych papryczek chili, czosnku, cynamonu, goździków, kuminu i oregano, która nadaje pikanterii oraz głębi smaku daniom warzywnym i mięsnym.





Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat kobiety

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej