Papryka z serem i szpinakiem

Składniki: 5 podłużnych czerwonych papryk, 10 dag szpinaku, 2 czerwone cebule, 15 dag sera feta, 10 dag tłustego serka homogenizowanego, oliwa, pieprz, garść migdałów

Ser feta pokrój, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg i wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance.

Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190 °C przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je pokrojoną w krążki cebulą i posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej