Papryki nadziewane krewetkami

Składniki dla 4 osób: • 30 dag krewetek koktajlowych • 20 dag paprykowego salami • 4 papryki • 2 ząbki czosnku • koperek • 5 dag ryżu • łyżka masła klarowanego • 10 dag parmezanu • słodka papryka w proszku • suszone płatki chili • liście świeżej kolendry • łyżka soku z cytryny.

Zdjęcie

Papryki nadziewane krewetkami /123/RF PICSEL
Papryki nadziewane krewetkami
/123/RF PICSEL



1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C. Papryki umyj, odetnij górę. Ryż gotuj 4 minuty krócej niż wskazanie na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim salami, krewetki, kolendrę, miażdżone ząbki czosnku, przypraw suszoną papryką, płatkami chili. Po 5 minutach dodaj ugotowany ryż i sok z cytryny, wszystko wymieszaj i smaż kolejne 5 minut.

Reklama

2. Nadzieniem wypełnij wnętrza papryk, posyp je parmezanem.

Zapiekaj 35 minut na środkowym poziomie piekarnika. Podawaj posypane świeżym koperkiem.

Czas przygotowania: około 50 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Tłuszcze w lekkiej letniej diecie

    Jako że lato rozgościło się u nas już na dobre, nie pozostaje nic innego, jak tylko korzystać z jego dobrodziejstw. Odpoczynek w plenerze? Jak najbardziej. Opalanie? Tak, oby z umiarem. Świeże... więcej